sidebar

В Дії тепер можна оформляти дозвіл на виїзд за кордон

Вже незабаром у державному порталі «Дія» батьки матимуть змогу оформлювати дозвіл на вивіз дитини за кордон, якій не виповнилося 16 років.

Це означає, що вам більше не доведеться відвідувати та користуватись послугами нотаріуса. Адже все буде доступно в державному порталі «Дія». Міністерство цифрової трансофрмації намагається перенести всі важливі послуги до державного порталу, аби мінімізувати необхідність пересічного громадянина ходити в державні та приватні установи для отримання різних довідок та документів. 

Для оформлення дозволу вам необхідно буде перейти до платформи чи у додаток на смартфоні. Потім обрати розділ послуги та підтвердити дозвіл.

Подібні статті

Подорожі 6 березня 2024
Румунія та Болгарія увійшли до Шенгену: зменшили термін перебування для українців

До цього моменту і Румунія, і Болгарія надавали українцям додаткові 90 днів перебування, що у сумі виходило 180 днів вільних подорожей

Подорожі 26 червня 2022
Залізниця у Польщі. Скасовується безкоштовний проїзд для біженців з України

З 1 липня польська залізниця PKP Intercity скасовує безкоштовний проїзд потягами для українських біженців. Впродовж червня українці могли безкоштовно подорожувати до 8 міст, а впродовж всього періоду безплатного проїзду польськими потягами, послугами PKP Intercity скористались понад 2,3 мільйона громадян України.