sidebar

Чехія дозволила в’їзд повністю вакцинованим українським туристам


Чехія від середи, 25 серпня, дозволила в’їзд з туристичною метою повністю вакцинованим туристам з України. Про це ідеться на інформаційному порталіМіністерства закордонних справ.

Так, в’їзд до Чехії дозволений громадянам України, які пройшли повний курс щеплення вакциною, що була сертифікована Європейською агенцією з лікарських засобів, а саме: Vaxzevria (AstraZeneca), Spikevax (Moderna), Comirnaty (Pfizer/BioNTech), Janssen, Covishield. На підтвердження курсу вакцинації потрібно мати цифровий сертифікат про проходження вакцинації в додатку «Дія». Між другою дозою вакцини та датою в’їзду в Чехію має минути не менше 14 днів.

Окрім того, перед в’їздом в Чехію потрібно заповнити спеціальний в’їзний формуляр та отримати на електронну скриньку підтвердження, що треба роздрукувати або зберегти на смартфоні і показати під час прикордонного контролю. Діти віком 6-17 років вносяться у формуляр дорослих, з якими подорожують. Якщо таких немає – самостійно заповнюють його. Діти, молодші за 6 років, не потребують в’їзного формуляру.

Фейсбук Телеграм

Подібні статті

Подорожі 6 березня 2024
Румунія та Болгарія увійшли до Шенгену: зменшили термін перебування для українців

До цього моменту і Румунія, і Болгарія надавали українцям додаткові 90 днів перебування, що у сумі виходило 180 днів вільних подорожей

Подорожі 2 жовтня 2022
В Дії тепер можна оформляти дозвіл на виїзд за кордон

Вже незабаром у державному порталі «Дія» батьки матимуть змогу оформлювати дозвіл на вивіз дитини за кордон, якій не виповнилося 16 років.