sidebar

ЄС ЗАБОРОНИВ АВТОМОБІЛЬНІ ВАНТАЖОПЕРЕВЕЗЕННЯ КОМПАНІЯМ З БІЛОРУСІ ТА РОСІЇ

Євросоюз затвердив новий пакет санкцій проти Білорусі та Росії, який, зокрема, забороняє автомобільні вантажоперевезення для компаній з Росії та Білорусі.  Це стосується транзиту, повідомляється на сайті Ради Євросоюзу.

Але є винятки: фармацевтика, медвироби, сільгосппродукція та продовольство (зокрема пшениця).  Також, як і раніше, дозволено перевезення гуманітарних вантажів.


 Як і обіцялося, забороняється імпорт вугілля та інших копалин твердих видів палива з Росії, але тільки з серпня цього року.  ЄС заявляв, що збитки російської сторони становитимуть €4 млрд щороку.  Наразі йдеться про €8 млрд.


 Закривається доступ до портів ЄС під прапором РФ.  Винятки - постачання продовольства та сільгосппродукції, а також гумдопомога.  Не торкнеться ця міра та поставок, пов'язаних з енергетикою.


 Вводиться ембарго на імпорт із Росії деревини, лікерів, цементу, добрив та морепродуктів.  А РФ не поставлятимуть авіаційне паливо, високотехнологічні види напівпровідників, просунуту електроніку, програмне забезпечення та інше.


 Закриваються програми фінпідтримки для Росії.  З'являються обмеження щодо криптогаманців, продажу цінних паперів, номінованих у валютах держав — членів ЄС, Росії та Білорусі.  Подробиць щодо цього пункту поки що немає.


 Також буде розширено список індивідуальних санкцій проти фізосіб.  Запроваджується повна заборона транзакції з чотирма великими банками Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини– підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Подібні статті

Транспорт 5 січня 2024
Звільнено з посад 25 керівників регіональних і територіальних сервісних центрів МВС

Громадяни почали більше звертатися до правоохоронних органів і надавати інформацію щодо вимагання у них коштів у сервісних центрах.