sidebar

Вантажоперевезення у 2022 році. Головні зміни у транспортній галузі в Європі

У новому році у багатьох європейських країнах у транспортно-логістичній галузі було запроваджено низку важливих змін.  У цій статті ми зібрали інформацію про те, які зміни чекають на вантажоперевезення в 2022 році (автоперевізників та водіїв вантажних транспортних засобів)

Пакет мобільності

 У лютому набуде чинності низка змін, передбачених у Пакеті мобільності.  Мова, зокрема, про:


 обов'язки сповіщення про делегування водіїв через спеціальний інтерфейс для перевізників, з'єднаний із системою обміну інформацією на внутрішньому ринку IMI;  вона набуде чинності 2 лютого 2022 р.,

 зміну структури оплати праці водіїв під час міжнародних перевезень;  водії повинні будуть отримувати повну мінімальну заробітну плату, що діє у країні, де вони надають послугу;  з цього виключаються транзитні поїздки, і навіть двосторонній транспорт;  ці правила застосовуватимуться з 2 лютого 2022 р.,

 обов'язки реєструвати перетин кордону в цифровому тахографі;  вона набуде чинності 2 лютого 2022 року.

 обов'язки повернення автомобіля на базу кожні 8 тижнів, набуде чинності 2 лютого 2022 р.,

 обов'язковому 4-денному періоді перерви (cooling off period – рахується з моменту закінчення останньої каботажної операції), між наступними каботажними операціями в даній країні (набуде чинності 2 лютого 2022 р.).

 Крім того, через кілька місяців Пакет мобільності накладе на підприємців, які здійснюють автомобільні перевезення речей з використанням транспортних засобів, допустима загальна маса яких становить від 2,5 до 3,5 тонн, обов'язки щодо доступу до професії перевізника у міжнародному транспорті речей.  Для здійснення цього виду перевезень перевізнику необхідно мати дозвіл на реалізацію транспортної діяльності та ліцензію ЄС.  Ці правила набудуть чинності 20 травня 2022 року.


 Дистанційне вимірювання тиску в шинах

 Цього року також набудуть чинності правила ЄС, які запроваджують додаткове оснащення вантажних автомобілів.  З 6 липня цього року датчики температури і тиску в шинах будуть обов'язковими для вантажівок, напівпричепів і причепів, що ново сертифікуються.  Через два роки цей обов'язок стосуватиметься всіх нововиробних великовантажних автомобілів.


 Вимірювання тиску в транспортних засобах проводитиметься посередньо, з використанням алгоритму розрахунку тиску, зокрема, за кількістю обертів колеса або безпосередньо завдяки датчикам, встановленим в колесі (на обід, клапан або шина).


 Єврокомісія сподівається, що нове обладнання підвищить безпеку дорожнього руху та знизить витрати перевізників.  Рух із недостатньо накачаними колесами означає швидший знос протектора і більша витрата палива.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини– підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Подібні статті

Транспорт 5 січня 2024
Звільнено з посад 25 керівників регіональних і територіальних сервісних центрів МВС

Громадяни почали більше звертатися до правоохоронних органів і надавати інформацію щодо вимагання у них коштів у сервісних центрах.