sidebar

Пересування пасажирів у транспорті контролюватиме СБУ – законопроект

Підприємства транспорту повідомлятимуть СБУ про пасажирів і персонал міжнародних та внутрішніх рейсів.

Це передбачає законопроект №8146 "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України у зв’язку з ратифікацією Додаткового протоколу до Конвенції Ради Європи про запобігання тероризму, а також до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення боротьби з тероризмом".

Авторами є група народних депутатів, включно з головою Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Сергієм Іонушасом. законопроект розробили на виконання європейської конвенції про запобігання тероризму.

Антитерористичний центр при СБУ матиме право отримувати від підприємств транспорту, незалежно від форми власності, інформацію про пасажирів та персоналу міжнародних і внутрішніх рейсів.

Також СБУ надаватиме іноземним партнерам інформації про осіб, які виїжджають за кордон. Під час виконання міжнародних рейсів з/до України або транзитних рейсів через аеропорти України авіаперевізник зобов’язаний надавати Антитерористичному центру при Службі безпеки України інформацію про пасажирів таких міжнародних рейсів з метою протидії переміщенню осіб, причетних до терористичної діяльності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини– підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Подібні статті

Транспорт 5 січня 2024
Звільнено з посад 25 керівників регіональних і територіальних сервісних центрів МВС

Громадяни почали більше звертатися до правоохоронних органів і надавати інформацію щодо вимагання у них коштів у сервісних центрах.